Faalangst en mijn eerste job.

Zoals ik in mijn introductie heb geschreven, lijdt ik al zolang ik me kan herinneren aan faalangst. De verlammende, passieve vorm van faalangst.
In literatuur wordt er vaak het onderscheid gemaakt tussen actieve faalangst en passieve faalangst:
Simpel gezegd is actieve faalangst de angst waardoor je obsessief je best gaat doen om iets te presteren, terwijl je bij passieve faalangst verlamd geraakt, en/of gewoon besluit om niet je best te doen omdat je toch niks presteert.
Maar in beide gevallen is het resultaat ongewenst en presteer je onder je niveau.
Iets wat me de laatste weken weer pijnlijk duidelijk wordt gemaakt.
Sinds twee weken heb ik een eerste job. Ik vond het fantastisch dat ik daar al geraakt ben.
Toch was ik na de eerste drie dagen minder blij. De organisatie en de communicatie op mijn werkplek zijn een soep. En laat nu communicatie, orde en structuur aspecten zijn die ik broodnodig heb. Evenals tijd om in te werken en dingen aan te leren,  dat is er ook niet.
Mijn medewerkers zijn geen slechte mensen. In noodgevallen maken ze tijd voor me, maar meestal niet….niet omdat ze niet willen, maar gewoon niet kunnen.
Laat me even vertellen wat mijn job inhoudt. Ik ben aangesteld als junior administratief ondersteunende en medewerker bij de dispatching…geen ál te moeilijke job, zou je denken. Nou, het is geen moeilijke job als je weet hoe je de verschillende administratieve programma’s moet gebruiken…en dat weet ik dus (nog) niet (voldoende). Ook ontbreek ik compleet aan ervaring hierin.
Daarbij komt dat ik ook aangesteld ben als telefoon operator. Ik moet de meeste vragen beantwoorden….terwijl ik het minste ken….Dit en in combinatie met mijn extreme faalangst….een ‘recipe for disaster’.
Mijn faalangst neemt de overhand. Dingen die me met alle welwillendheid worden uitgelegd, onthou ik niet. Als ik veel dingen tegelijk moet doen blokkeer ik en gebeurt er helemaal niets. Op de hogeschool en op stage gebeurde dat ook….maar hier hangt mijn geld vanaf! Mijn opstap naar een onafhankelijk leven!
Langs de andere kant mag ik niet klagen. Ik mag al een derde week op rij blijven, iets wat ik voor mij persoonlijk een hele prestatie vind. Dat is een lichtpuntje. Toch zit ik hier, zondag avond, weer met het angstzweet op mijn voorhoofd en mijn handen….Ik durf niet, ik wil niet…maar ik moet….

Advertenties

Over kipje1993

Beste lezers, Ik besloot om met deze blog te beginnen...uit diepgewortelde angst, frustratie, kwaadheid. Maar ook uit hoop, liefde en menselijkheid. Ik probeer gebeurtenissen positief te zien, al lukt dat niet altijd. Daarnaast heb ik het immense geluk om fantastische lieve mensen rond mij heen te hebben. Als God bestaat, dan heeft Hij me een fantastische beschermengel toegestuurd, denk ik vaak. In mijn leven ben ik al vaak gekweld geweest door depressie, eenzaamheid, een laag zelfbeeld maar vooral angst...faalangst....verlammende faalangst in zowat alle aspecten van mijn leven. Hierdoor lopen veel dingen in mijn leven niet zoals ik altijd hoopte. En natuurlijk, je kan er zelf 'wat aan doen' zeggen velen. Deels hebben die mensen gelijk. Je kan zelf heel veel dingen veranderen in je leven en je leven een positieve wending geven. . Je kan altijd positieve keuzes maken. Maar soms hebben mensen, zoals ik, hulp nodig. Anders lukt het niet. Een directere aanleiding om dit blog te schrijven is de start van mijn nieuwe, en eerste job. Mijn angsten slagen toe als gek. Mijn hersenen blokkeren vaak. Mensen kijken op mijn vingers en fouten worden direct afgestraft. Veel mensen krijgen hier, begrijpelijk, stress van. Maar als je al het grootste deel van je leven leidt aan (vaak) verlammende faalangst, dan weet je ook....het is mentaal overleven. Klinkt allemaal best negatief, dat weet ik. Maar op dit blog zal ik ook plaatsmaken voor positieve en grappige gebeurtenissen. Ik ben iemand die graag lacht en plezier maakt bij mensen die mij veilig doen voelen. Ach, wat zit ik nu te zeveren...? Nu ja, tot hier mijn introductie ;)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s