Hooggevoelig, chaotisch…gewaardeerd.

Deze post hoef ik niet wegsteken denk ik.
Bij mij valt het gewoon niet te verbergen.
Iedereen op mijn werk weet dat ik nogal gevoelig kan reageren op sommige uitspraken.
Ze weten ook dat ik best moeite moet doen om overzicht te houden en mijn verantwoordelijkheid pak als er toch iets fout gaat.
Maar ze weten ook dat ik mijn uiterste best doe om iedereen te helpen als ik kan en tijd heb. Ze zien dat ik mijn best doe. Ze weten dat collegialiteit super belangrijk is voor me. Ik ben zo blij dat ik  momenteel in een goed team werk.
Sterker nog, mijn collega merkte op dat ik misschien zoiets als ‘hooggevoelig’ kon zijn, voor ik het eigenlijk erkende.
Ik wist dat het label bestond, maar heb er nooit bij stilgestaan dat het echt ‘iets’ was dat een eigenschap was van me.
Ik schrok ervan. ‘Shit, andere mensen herkennen het sneller als ik. Ik moet er iets aan doen.’ Maar wat moet ik eraan doen dan?…
Dat is voor mij al een hele reis geweest voor me, maar het heeft mijn leven wel verbeterd. vb. Yoga en meditatie hebben me ongelooflijk veel geholpen.
Ja….beetje vaag hé. Maar als je écht yoga en meditatie leert kennen, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. Een wereld waarin je namelijk zelf je gevoelens kan bepalen. Dat is niet gemakkelijk. Vaak lukt het niet. Emoties ‘overkomen’ me nog altijd vaak. Maar ik ben al veel rustiger, ik maak me niet meer zo druk. Prikkels van buiten overrompelen me nog altijd, maar niet zoveel meer.
En het belangrijkste van al. Ik heb leren aanvaarden dat ik gaven en gebreken heb, net zoals iedereen. Dat ik er niet zo zwaar moet aan tillen. Dat ik me er niet mee moet identificeren.

Advertenties

Over kipje1993

Lieve lezers, Ik ben dit blog begonnen als uiting...zomaar eigenlijk. Misschien dat sommige mensen er zich in herkennen... Ik ben geen fan van labels, maar als het toch moet zou je me er verschillende kunnen geven, zoals ADD (Attention Deficit Disorder, zonder hyperactiviteit) en hooggevoeligheid...Ja, die passen het meest bij me. Veel kenmerken van Hooggevoeligheid en ADD lopen wat doorheen. Maar kortom: Ik wil alles zo goed mogelijk doen voor mijn medemens, maar door mijn chaotische innerlijke wereld vergeet ik vaak dingen te doen, zowel minder belangrijke als belangrijke. Ik kan fel geraakt worden door mooie muziek, een mooie film, een mooi verhaal. Maar ook door commentaar van mensen. Positieve commentaren voelen fantastisch. Ietwat kritische commentaren neem ik te vaak persoonlijk op, terwijl ze vaak niet zo bedoeld zijn. Ik wordt snel beïnvloed door sferen (op de werkvloer en daarbuiten). Een sfeer kan me 'maken of kraken'. Voilà, dit is ook de reden waarom ik de blog schrijf. Om de mooie en minder mooie kenmerken te beschrijven ;) Tot hier mijn introductie. ;)
Dit bericht werd geplaatst in Werk, professioneel en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s